Szabó Anna
      
Hozzávalók:35 dkg liszt
1 egész tojás
1 dl tej
csipetnyi só
20 dkg zsír
2ek cukor
1 zacskó sütőpor
A töltelékhez:
1,5kg alma
2ek cukor
1kk fahéj
1. Először készítsd el a tésztát: a lisztet, a tojást, a tejet, a sót, a zsír a cukrot és a sütőport gyúrd össze ruganyos tésztává. A zsír helyett használhatsz más zsiradékot is, de azzal nem lesz olyan omlós a tésztája, valamint jobban nedvesedik majd az almától sütés közben.
2. Ha kész a tészta, de hűvös helyre, hogy könnyebb legyen vele majd dolgozni.
3. Készítsd el a tölteléket: az almát mosd, majd hámozd meg. Ezután reszeld le nagylyukú reszelőn. A fahéjat a cukorral keverd össze, majd a fahéjas cukrot az almával is. Lehet, hogy a cukor kevésnek tűnik, de ne feledd, több almafajta már önmagában is elég édes, sütés után pedig még inkább.
4. A tésztát vedd újra elő, szeld két részre 1/3-2/3 arányban. Nyújtsd ki először a nagyobb darabot, majd tedd a kizsírozott, kilisztezett tepsi aljára.
5. Erre egyengesd el az reszelt, cukrozott almát. Majd a kisebb darab tésztát is nyújtsd ki és tedd a tetejére. Célszerű villával megszúrni a tészta tetejét még sütés előtt, főként, ha lédús almát használsz.
6. Helyezd közepesen előmelegített sütőbe, és süsd 40 percen keresztül.
7. Ha készre sült, vedd ki a sütőből, és még melegen porcukrozd.
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK