Szabó Anna
      
Hozzávalók:30dkg burgonya
55dkg liszt
25dkg zsír
2 tojás sárgája
½ zacskó szárított élesztő, vagy 1/3 friss élesztő
1dl langyos tej
1tk cukor
2ek tejföl
4tk só
Ízlés szerint sajt
*Kép forrása: http://dallacucina.freeblog.hu
1. Mosd meg a burgonyát, majd krumplinyomóval törd át. Közben melegítsd meg a tejet, amiben majd az élesztőt kevés cukor hozzáadásával felfuttatod.
2. A burgonyát a zsírral, élesztővel, sóval, tojással, tejföllel dagaszd addig, míg sima és fényes nem lesz, valamint el nem válik az edény falától. Ha ez megtörtént, akkor lisztezd ki az edény alját, falát, amiben dagasztottad, tedd vissza bele a tésztát, majd a tetejét is lisztezd meg, végül helyezz rá egy kendőt. Langyos meleg, huzatmentes helyen keleszd fél órán keresztül.
3. Ha megkelt, öntsd ki gyúródeszkára, majd jól nyújtsd ki. Itt nem kell óvatoskodni, hogy a buborékok kimenjenek belőle. Ezután hajtogasd össze, hagyd ismét 10 percet állni, majd a nyújt-hajtogat-állni hagy műveletet ismételd meg még háromszor.
4. Ezután nyújtsd ki újból, de most olyan magasra, amilyen magas pogácsákat szeretnél. Szaggasd ki, majd vagdosd be a pogácsákat. A maradék tésztát is érdemes újból összegyúrni, majd késsel kockákra szaggatni, így nem megy semmi veszendőbe.
5. Kizsírozott tepsibe pakold át a pogácsákat, és hagyd kelni 20 percig. Közben melegítsd elő a sütőt 190-200 ºC-ra. Az utolsó kötelező pihenés után süsd készre a pogácsádat háromnegyedóra alatt. Ha szereted a sajtos dolgokat, szórd meg a tetejét némi reszelt sajttal.
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK