Szabó Anna
      
Hozzávalók:
(4 személyre)
80dkg disznóhús
1-2 fej vöröshagyma
4-5 evőkanál zsír vagy olaj (ízletesebb disznózsírral)
1kk pirospaprika
½ doboz tejföl
3-4 evőkanál mustár (evőkanalanként adagolva
1 db zöldpaprika
1 db kisebb paradicsom
Só, bors, majoránna, mustármag, babérlevél
1. Az első tennivalóid ugyanazok lesznek, mint pörköltfőzéskor. Mosd meg a húst, és töröld szárazra, majd kockázd fel 2-3 centiméteres kockákra. Párold 3 evőkanál zsiradékon üvegesre a felkockázott hagymát, majd fedő alatt, egy csipet sóval fonnyaszd készre.
2. Ezután tedd bele a felkockázott húst, keverd el egy teáskanál sóval és a piros paprikával.
3. Ha üveges a húsod (egészen világosra sült), tedd bele a kicsumázott paprikát, és a félbevágott paradicsomot, valamint fűszerezd 1 teáskanál borssal, 2 teáskanál majoránnával és egy csipet köménnyel. Majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi mustáros-tejfölös szószt szeretnél a húson látni elkészültekor.
4. Ha készre párolódott a hús, készíts el egy sűrű mártást (mintha főzeléket készítenél). Majd add a leveses húshoz, közben tegyél bele tejfölt és mustárt. Kevergetés mellett – hogy ne legyen csomós a szószod – főzd tovább 1-2 rottyanásig.
5. Tálald zsemlegombóccal vagy főtt szarvas tésztával.
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK