Szabó Anna
Hozzávalók:1 vöröshagyma
600ml zöldségalaplé
2ek olaj
2 gerezd fokhagyma
200g rizottórizs
100ml fehérbor
8db garnéla (farokkal együtt, de megpucolva)
½ - 1 db pirospaprika
2 ág rozmaring
2ek olaj
125g fekete áfonya
1. A vöröshagymát finomra kockázd fel. A zöldségalapét forrald fel, és tartsd melegen. Egy fazékban forrósíts meg egy kis olajat, majd dinszteld meg a hagymát és párold meg benne.
2. Passzírozd le az egyik fokhagymagerezdet (vagy sajtreszelőn reszeld le), ezt is tedd a fazékba. A rizottórizst öntsd bele, és pirítsd össze őket össze őket.
3. A fehérbort add hozzá, és kezd el felforralni, amikor már forr, öntsd hozzá a zöldséglevest is, fedd le és vedd takarékra a lángot. Így párold húsz percen keresztül. Néha kevergesd meg.
4. A garnélát felezd meg hosszában. A rozmaringról tépkedd le az ágakat, és a maradék fokhagymát is passzírozd le. Egy serpenyőben forrósítsd fel kevés olajat, majd dobd rá a garnélát, a rozmaringot és a fokhagymát, kevergetés mellett 3-4 percig süsd. Közben fűszerezd rozmaringgal, borssal, sóval.
5. A fekete áfonyát mosd meg, és add a rizottóhoz. További öt percig főzd együtt a rizottóval takaréklángon. Tálaláskor tegyed rá a garnélákat.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK