1 gerezd fokhagyma
1/2tk szurokfű
4ek olaj
300g tofu
Bors
1 hosszúkás lilahagyma
1tk paradicsompüré
125g gabonarizs
250ml zöldségalaplé
250g paradicsom
100g zöldborsó
Só
2ek bazsalikom
1. A fokhagymagerezdeket reszeld le, keverd össze a szurokfűvel és 2 evőkanál olívaolajjal. A tofut csöpögtesd le, keverd az olajba, majd fűszerezd sóval és borssal.
2. A lilahagymát szeld fel apró kockákra, majd dinszteld meg egy evőkanál olajon. A paradicsompürét és a gabonarizst add hozzá, amikor rottyant egyet, öntsd fel a zöldségalaplével és forrald fel újból. Ha felforrt, tegyél rá fedőt, majd a legkisebb lángon párold tovább.
3. Közben a paradicsomokat szeld cikkelyekre, és a zöldborsóval együtt add a rizshez. Tedd vissza rá a fedőt, és egészen addig párold együtt őket, míg a rizs és a zöldborsó puha nem lesz.
4. A tofut 1 evőkanál olajon süsd arany barnára, majd keverd hozzá a bazsalikomot is. Tálaláskor add a rizshez.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK