GASZTRO

Szusi szendvics

Szerző:
Szabó Anna
Halasoknak szinte kötelező ezzel indítani a napot. Csak legyen idejük és energiájuk reggel elkészíteni...

 

 

 

Hozzávalók:

1 fej cékla (kb. 200g-os)

1 babérlevél
200g retek
1 zsályalevél
200g szusi rizs
6ek rizsecet
1tk cukor
3tk wasabi
4 Nori lap
80ml szójaszósz
4tk méz
1tk szezámolaj

 

Elkészítése:

1. A céklát főzd meg sós vízben a babérlevéllel 40-50 perc alatt. Ha kész, tedd félre és hagyd kihűlni, majd hámozd meg és szeleteld 1-2mm vékonyra. A retket hámozd meg, és szintén szeleteld fel 1-2mm vékonyra. A zsályát aprítsd fel. Keverd össze ezeket jó alaposan.

2. A rizst öblítsd le hideg, folyó vízzel egy szita segítségével, egészen addig, míg tiszta víz nem folyik át rajta. Ezután tedd fel főni 300ml vízzel. Ha víz felforrt, vedd lejjebb, takarékra a lángot és párold további 8-10 percig. Vedd le a tűzről és hagyd, hogy fedő alatt kihűljön (azért kell lefedve tartani, hogy a rizs teljesen megpuhuljon).

3. A rizsecetben olvaszd fel a cukrot a tűzhelyen melegítve. Ha felolvadt a cukor, keverj hozzá wasabit. A teljesen kihűlt rizshez keverd hozzá a rizsecetes, cukros wasabis levet.

4. A nori-lapokat csillogó oldallal felfelé fektesd el a munkafelületeden. Vizes kézzel oszlass el rajta egy adag rizst – jó sűrűn pakold rá. Majd a tetejére fényes oldalával lefelé, tegyél egy újabb nori-lapot. Oszlasd el rajta a cékla-retek keverékét, majd tegyél rá egy újabb nori lapot, majd egy újabb adag rizst és jöhet az utolsó lap. Jól nyomkodd le, hogy összeálljon. Végezetül egy éles késsel vágd fel átlósan 4 háromszögre.

5. A szójaszószt, a mézet és a szezámolajat keverd össze és tálald a rizsszendvicsek mellé.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL