Szabó Anna
1 fej cékla (kb. 200g-os)
Só
1 babérlevél
200g retek
1 zsályalevél
200g szusi rizs
6ek rizsecet
1tk cukor
3tk wasabi
4 Nori lap
80ml szójaszósz
4tk méz
1tk szezámolaj
1. A céklát főzd meg sós vízben a babérlevéllel 40-50 perc alatt. Ha kész, tedd félre és hagyd kihűlni, majd hámozd meg és szeleteld 1-2mm vékonyra. A retket hámozd meg, és szintén szeleteld fel 1-2mm vékonyra. A zsályát aprítsd fel. Keverd össze ezeket jó alaposan.
2. A rizst öblítsd le hideg, folyó vízzel egy szita segítségével, egészen addig, míg tiszta víz nem folyik át rajta. Ezután tedd fel főni 300ml vízzel. Ha víz felforrt, vedd lejjebb, takarékra a lángot és párold további 8-10 percig. Vedd le a tűzről és hagyd, hogy fedő alatt kihűljön (azért kell lefedve tartani, hogy a rizs teljesen megpuhuljon).
3. A rizsecetben olvaszd fel a cukrot a tűzhelyen melegítve. Ha felolvadt a cukor, keverj hozzá wasabit. A teljesen kihűlt rizshez keverd hozzá a rizsecetes, cukros wasabis levet.
4. A nori-lapokat csillogó oldallal felfelé fektesd el a munkafelületeden. Vizes kézzel oszlass el rajta egy adag rizst – jó sűrűn pakold rá. Majd a tetejére fényes oldalával lefelé, tegyél egy újabb nori-lapot. Oszlasd el rajta a cékla-retek keverékét, majd tegyél rá egy újabb nori lapot, majd egy újabb adag rizst és jöhet az utolsó lap. Jól nyomkodd le, hogy összeálljon. Végezetül egy éles késsel vágd fel átlósan 4 háromszögre.
5. A szójaszószt, a mézet és a szezámolajat keverd össze és tálald a rizsszendvicsek mellé.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK