GASZTRO

Feketeerdő torta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
(46 adag)

100g fekete csokoládé (70% kakaótartalmú)
50g vaj (puha)
40g cukor
3 tojás

70g darált mandula
100g meggy (konzerv)
150g tejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfix
1ek meggylé
2ek reszelt vagy rokokó csokoládé
1tk kakaópor

 

Elkészítése:

1. A 100g fekete csokoládét (70% kakaótartalmú az ideális) olvaszd meg vízgőz fölött. 50g puha vajat és 20g cukrot nagyon krémesre keverj össze. 3 tojást válassz szét. A tojás sárgáját jól verd fel, és utána szép lassan add a csokoládéhoz.

2. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd fel, és adj hozzá lassacskán 20g cukrot majd további két percig dolgozd el benne. A tojáshabot és a 70g darált mandulát add a csokoládémasszához.

3. Egy sütőpapírral kibélelt kerek formába (18 cm átmérőjű az ideális) oszlasd el a tésztát. Majd 160 C-ra előmelegített sütőben süsd 25 percig. Ha a forma oldalától elválik a tészta, akkor készen van a tészta. Hagyd kihűlni.

4. A 100g meggyet jól csepegtesd le. 150ml tejszínt, 1 csomag vaníliás cukrot és 1 csomag habfixet jól keverj össze. Tedd ezt a krémet a tészta tetejére, majd csepegtess rá 1ek meggylevet, szórd rá a meggyszemeket. Hintsd meg 2 evőkanál reszelt csokoládéval és 1 evőkanál kakaóporral.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL