Hozzávalók:
(8 adag)
200g mascarpone
½ rúd vanília magja
25g porcukor (leszitálva)
3 csepp keserű mandula-aroma
2-3ek tej
200g étcsokoládé
Vaj (a roma kikenéséhez)
3 tojás
Só
150g cukor
1ek instant kávé
100g liszt
150ml tejszín
30g darált mogyoró
100g fehér csokoládé
1. A mascarponét keverd el a vaníliamagokkal, a porcukorral, a keserű mandula-aromával és a tejjel. 100g csokoládét darabolj fel, majd olvaszt meg. 8 kávéscsészét (200ml-eseket) vajjal kenj meg belülről, tedd félre.
2. A tojásokat egy csipetnyi sóval és a cukorral 5-8 percig keverd kézi robotgéppel habosra. Az instant kávét és a lisztet keverd össze, majd dolgozd össze a tojásos keverékeddel. A tejszínt a csokoládét és a mogyorót add hozzá és keverd el benne. Ezzel a masszával töltsd meg a kávéscsészéket.
3. 200 ºC-ra előmelegített sütőben (gázsütő 2. fokozat) süsd 18-20 percig.
4. Ha már valamennyire megsült, nagyjából 5 perc után, vedd ki a sütőből és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe óvatosan tedd át fejjel lefelé. Tedd vissza még 15 percig sülni.
5. A megmaradt csokoládét olvaszd meg, és finoman kend meg vele a tésztát, erre reszeld rá a fehércsokit nagylyukú reszelőn.
6. A mascarponés krémet a sütemény mellé szervírozd. Még finomabb, ha Latte Macchiatóval vagy tejes kávéval kínálod.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK