Hozzávalók:
(8 adag)
100g vaj (puha)
100g cukor
Só
1tk reszelt citromhéj
3 tojás
150g liszt
2tk sütőpor
5ek tej
100g krémsajt
4ek porcukor
3ek tejszín
3ek citromlé
1. A vajat, a cukrot, csipetnyi sót és a citromot keverd habosra kézi robotgéppel 8 perc alatt. A tojásokat add egyesével hozzá, és keverd mindegyiket legalább 30 másodpercig.
2. Add hozzá a liszt és a sütőpor keverékét, majd szép lassan dolgozd el benne a tejet is.
3. Egy kizsírozott szív alakú koszorúformába (ehhez a mennyiséghez 600ml-es formára lesz szükséged) töltsd bele a tésztamasszát.
4. 175 ºC-ra előmelegített sütőben (gázsütőn 2. fokozat) süsd 30-35 percig, majd tedd félre hűlni.
5. A krémsajtot keverd el 1 evőkanál porcukorral, a tejszínnel és 2 evőkanál citromlével. A szív alakú koszorúformát felezd meg vízszintesen és az alsó részét egyengesd el az alsó részén. Majd helyezd rá a tetejét is.
6. 3 evőkanál porcukrot keverj el 1 evőkanál citromlével, a cukor elolvadásáig. Majd öntsd a koszorú tetejére, és várd meg, míg rászárad.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK