GASZTRO

Citromos szívkoszorú

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:
(8 adag)

100g vaj (puha)
100g cukor

1tk reszelt citromhéj
3 tojás
150g liszt
2tk sütőpor
5ek tej
100g krémsajt
4ek porcukor
3ek tejszín
3ek citromlé

 

Elkészítése:

1. A vajat, a cukrot, csipetnyi sót és a citromot keverd habosra kézi robotgéppel 8 perc alatt. A tojásokat add egyesével hozzá, és keverd mindegyiket legalább 30 másodpercig.

2. Add hozzá a liszt és a sütőpor keverékét, majd szép lassan dolgozd el benne a tejet is.

3. Egy kizsírozott szív alakú koszorúformába (ehhez a mennyiséghez 600ml-es formára lesz szükséged) töltsd bele a tésztamasszát.

4. 175 ºC-ra előmelegített sütőben (gázsütőn 2. fokozat) süsd 30-35 percig, majd tedd félre hűlni.

5. A krémsajtot keverd el 1 evőkanál porcukorral, a tejszínnel és 2 evőkanál citromlével. A szív alakú koszorúformát felezd meg vízszintesen és az alsó részét egyengesd el az alsó részén. Majd helyezd rá a tetejét is.

6. 3 evőkanál porcukrot keverj el 1 evőkanál citromlével, a cukor elolvadásáig. Majd öntsd a koszorú tetejére, és várd meg, míg rászárad.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL