Hozzávalók:
(12 adag)
3 db egész citrom
Puha vaj a formához és az alufóliához
Liszt a formához
375g liszt (átszitálva)
1 ½ tk sütőpor
190g vaj (puha)
370g cukor
Só
6 tojás
75ml tejszín
175g szárított áfonya
150g porcukor
1. Reszelt le a citromok héját, majd facsarj ki belőlük legalább 11 evőkanálnyi levet. Egy vekniformát lisztezz ki. Az átszitált lisztet keverd el a sütőporral.
2. A vajat keverd össze kézi robotgép segítségével a cukorral és egy csipetnyi sóval kb. 6 percen keresztül. A tojásokat egyesével, a lisztet egy-egy evőkanálnyival növelve az adagot keverd el ebben a masszában. Először a tejszínt, majd 8 evőkanál citromlét és a reszelt citromhéjat is dolgozd el benne. A fennmaradó lisztet is mind dolgozd hozzá, majd keverd tésztamasszába az áfonyát is. Töltsd bele a formába.
3. Helyezd a formát 180 ºC-ra előmelegített sütőbe (2-3 fokozat a gázsütőn), a második polcra és süsd 90 percig. A süteményt az első 30-35 percben fedd le kivajazott alufóliával. Ezután óvatosan vedd le az alufóliát, majd helyezd vissza a sütőbe.
4. A porcukorból és a citromléből készíts cukormasszát. Majd a megsült és langyos (majdnem hideg) tésztára öntsd rá, és hagyd hogy megdermedjen rajta.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK