GASZTRO

Epres szívtorta

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:
(16 adag)

180g háztartási keksz morzsa
6 ív fehér zselatin
500g alacsony zsírtartalmú tehéntúró
4ek cukor
4ek tej
500g eper
2 csomag habfix
1 csomag vaníliás cukor
600ml tejszín
1tk porcukor

 

Elkészítése:

1. Ha van szív alakú tortaformád, az a legjobb választás, ellenben nélküle is megoldhatod a feladatot: csak ki kell vágnod papírból a szív alakot. Erre tedd rá a szétmorzsolt háztartási keksz felét.

2. A zselatint áztasd be hideg vízbe a csomagolásán leírtak szerint. Keverd össze a túrót a cukorral. Melegítsd meg a tejet és tedd félre a tűzhelyről. Ha langyosra hűlt, tedd bele a zselatint, és várd meg míg feloldódik benne. Először 5ek túrót keverj a zselatinos tejhez, majd add hozzá a maradékot is. Nagyjából 15 perc kell a túró zselésítéséhez.

3. Moss meg 300g epret, és pucold meg, majd vágd apró kockákra. Keverd össze a habfixet, a vaníliáscukrot és 500ml tejszínt.

4. Gondosan keverd össze a zselésített túróval az epres keveréket. A megmaradt tejszínt verd fel kemény habbá.

5. Az első réteg szívkekszre tegyed a túrós-epres masszádból, majd szórd rá – szépen elegyengetve – a második réteg morzsolt kekszet. Díszítsd a maradék eperrel és a felvert tejszínhabbal, végül szórj a tetejére porcukrot. Legalább öt órára tedd be a hűtőbe.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL