1 húsos paradicsom
1 lilahagyma
1 piros chili
1 marék petrezselyem
200g darálthús
1 ek paprikakrém (ajvar)
1 tojás
Só, bors, őrölt kömény
1 csomag konyhakész pizzatészta
Liszt a nyújtáshoz
2 ek olívaolaj
1. Negyedeld a paradicsomot, majd tisztítsd meg a magoktól. A hagymát vágd apróra, a chilit magozd ki és szeld vékonyra. A petrezselymet aprítsd fel.
2. A darált húst a petrezselyem felével, a chilivel, a paprikarémmel, a tojással, a paradicsommal és a hagyma felével keverd jól össze. Sózd, borsozd és adj hozzá őrölt köményt.
3. A konyhakész pizzatésztát a csomagoláson előírtak szerint készítsd elő. Vágd 4 egyenlő részre. Ezt követően készíts belőle 20x15 cm-es darabokat. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
4. A szélén egy két-két és fél centis részt szabadon hagyva, oszlasd el a tésztalapokon a darált húsos keveréket. A tiszta tésztaszéleket hajtsd fel.
5. Helyezd 220 ºC-ra előmelegített sütőbe, és süsd 15 percig.
6. A megmaradó paradicsomot, hagymát és petrezselymet keverd össze, és tálaláskor szórd a pizzák tetejére.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK