GASZTRO

Török pizza

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 húsos paradicsom
1 lilahagyma
1 piros chili
1 marék petrezselyem
200g darálthús
1 ek paprikakrém (ajvar)
1 tojás
Só, bors, őrölt kömény
1 csomag konyhakész pizzatészta
Liszt a nyújtáshoz
2 ek olívaolaj

 

Elkészítése:

1. Negyedeld a paradicsomot, majd tisztítsd meg a magoktól. A hagymát vágd apróra, a chilit magozd ki és szeld vékonyra. A petrezselymet aprítsd fel.

2. A darált húst a petrezselyem felével, a chilivel, a paprikarémmel, a tojással, a paradicsommal és a hagyma felével keverd jól össze. Sózd, borsozd és adj hozzá őrölt köményt.

3. A konyhakész pizzatésztát a csomagoláson előírtak szerint készítsd elő. Vágd 4 egyenlő részre. Ezt követően készíts belőle 20x15 cm-es darabokat. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

4. A szélén egy két-két és fél centis részt szabadon hagyva, oszlasd el a tésztalapokon a darált húsos keveréket. A tiszta tésztaszéleket hajtsd fel.

5. Helyezd 220 ºC-ra előmelegített sütőbe, és süsd 15 percig.

6. A megmaradó paradicsomot, hagymát és petrezselymet keverd össze, és tálaláskor szórd a pizzák tetejére.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL