Hozzávalók:
(4 adaghoz)
450g hájas tészta (derékszögű)
Pár evőkanál tészta a sütéshez
4ek paradicsompüré
1tk olasz fűszerkeverék
2-3ek olívaolaj
125g mozzarella
125g szeletelt szalámi
20g koktélparadicsom
2 levél bazsalikom
1. A hájas tésztát készítsd elő a csomagolás leírtak szerint, majd vágd fel 40x35 cm-es téglalapokra. Ezután helyezd egy belisztezett sütőedénybe.
2. Keverd el az olasz fűszerkeveréket paradicsompürével, olívaolajjal és 3 evőkanál vízzel, és oszlasd el a tésztalapokon.
3. Vágd a mozzarellát kis darabokra. A tésztalapokra tegyél egyenlő arányban a szalámiból, a koktélparadicsomból, végezetül pedig a mozarellából.
4. 215 C-ra előmelegített sütőben süsd 20 percen keresztül.
5. Ha készre sült, szórj a tetejére bazsalikomot.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK