GASZTRO

Mini-pizzák

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

(25 darabhoz)
400g konyhakész pizzatészta
200g koktélparadicsom
2 evőkanál fekete olívabogyó (magozott)
2 ág kakukkfű
2 szardellafilé
1 cukkini (nagyjából 200g)
1 ek olívaolaj
100g pizzasajt

 

Elkészítése:

1. Mosd meg a cukkinit, majd pucold meg, és vágd fel kb. ½ cm széles karikákra.

2. A paradicsomot mosd meg és negyedeld, az olajbogyót csepegtesd le. A kakukkfűről morzsold le a kis leveleket. A szardellákról a felesleges olajat itasd fel, majd kockázd fel őket.

3. A konyhakész pizzatésztát készítsd elő a csomagolásán leírtak szerint, majd nyújtsd ki 7 centiméteres körökre. A kis tésztalapokat bökdösd meg villával.

4. A lapokra tegyél cukkinikarikákat, és minden szeletre cseppents olívaolajat.

5. Egy tepsit vagy kenjél ki zsiradékkal, vagy helyezz az aljára sütőpapírt. 200 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 5 percig.

6. Öt perc után vedd ki a sütőből és a pizzácskákra tegyél paradicsomot, olívabogyót, szardellát és kakukkfüvet, majd szórd meg sajttal. Helyezd vissza a sütőbe, majd 10-15 perc alatt süsd készre.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL