(25 darabhoz)
400g konyhakész pizzatészta
200g koktélparadicsom
2 evőkanál fekete olívabogyó (magozott)
2 ág kakukkfű
2 szardellafilé
1 cukkini (nagyjából 200g)
1 ek olívaolaj
100g pizzasajt
1. Mosd meg a cukkinit, majd pucold meg, és vágd fel kb. ½ cm széles karikákra.
2. A paradicsomot mosd meg és negyedeld, az olajbogyót csepegtesd le. A kakukkfűről morzsold le a kis leveleket. A szardellákról a felesleges olajat itasd fel, majd kockázd fel őket.
3. A konyhakész pizzatésztát készítsd elő a csomagolásán leírtak szerint, majd nyújtsd ki 7 centiméteres körökre. A kis tésztalapokat bökdösd meg villával.
4. A lapokra tegyél cukkinikarikákat, és minden szeletre cseppents olívaolajat.
5. Egy tepsit vagy kenjél ki zsiradékkal, vagy helyezz az aljára sütőpapírt. 200 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 5 percig.
6. Öt perc után vedd ki a sütőből és a pizzácskákra tegyél paradicsomot, olívabogyót, szardellát és kakukkfüvet, majd szórd meg sajttal. Helyezd vissza a sütőbe, majd 10-15 perc alatt süsd készre.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK