(2db nagyobb, 8-10 szeletes pizza telik ki belőle)
350g liszt
1tk só
25g élesztő
Cukor
8ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
350g koktélparadcisom
5 szál kakukkfű
120g szalámi
10db konzerv paprika
150g reszelt pizzasajt
Só, bors
1. Egy edényben a lisztet és a sót keverd össze, majd a közepén készíts egy kis mélyedést.
2. Az élesztőt keverd el 225ml langyos, csipetnyit cukros tejben. Add a liszthez, ha feloldódott az élesztő, ezt követően az olajat is. Gyúrd össze a tésztát simára és fényesre. Lisztezd be az edényt körbe, majd helyezd bele a tésztát, és mielőtt lefednéd egy konyharuhával, szórd meg a tetejét is kevéske liszttel. Tedd félre 35 percig pihenni.
3. Közben a fokhagymagerezdeket pucold meg és finom kockákra vágd fel. Felezd meg a paradicsomot, a kakukkfűszárról tépkedd le az apró leveleket. Keverd össze őket egy kis tálkában.
4. Az élesztős tésztát a pihenés után még egyszer gyúrd át. Vedd két részre, majd mindkettőt nyújtsd ki 34 cm-es köralakra.
5. A két tésztalapot kicsit olajozd meg, majd tedd rá szép sorjában a kakukkfüves, fokhagymás paradicsomot, a szalámit és a leszűrt paprikát. Sózd, borsod, a tetejére tegyél pizzasajtot.
6. Süsd meg a pizzákat egymás után, 250 ºC-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK