200g liszt
1 tk száraz élesztő
1 tk sütőpor
Só
2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
125g mozzarella
60g hegyi sajt
60g márványsajt
1. A liszt, az élesztő, a sütőpor és ½ teáskanál só keverékét keverj össze. 120 ml langyos vízzel és 1 evőkanál olajjal gyúrj belőle sima és fényes tésztát.
2. Lisztezz ki egy keverő edényt, és tedd bele a tésztát, majd a tetejére is szórj egy kis lisztet, majd fedd le egy konyharuhával, és meleg helyen keleszd 30 percig.
3. A fokhagymát keverd el 1 evőkanál olívaolajjal, és szeleteld fel a mozzarellát.
4. Lisztezd be a munkafelületed, és még egyszer dolgozd át a tésztád. Nyújts belőle egy 30 centiméteres köralakú darabot. Helyezd a pizzasütőformádba, majd kend meg a fokhagymás keverékkel.
5. Először a mozzarellasajt 2/3-át tedd rá, majd a hegyi és a márványsajtot morzsold rá rétegesen. Végül jöhet a maradék mozzarella.
6. Süsd 250 ºC-ra előmelegített sütőben, 15-18 percig aranybarnára.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK