Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Igen/Nem
Immunrendszered erős, ami nagyon fontos a megfázás elleni védekezésben. Életmódodon egyáltalán, vagy csak alig kell változtatnod. Koncentrálj azokra a pontokra, amelyekre igen volt a válaszod. A téli időszakban fokozottan ügyelj a vitaminban gazdag, és változatos étrendre. Naponta legalább fél órát legyél kint a szabadban. Ajánlott sötétedés előtt sétálni, így elkerülhető a kevesebb napfény miatt kialakuló depresszió.
Immunrendszered rendkívül gyenge. Feltétlenül változtatnod kell az életmódodon. Az igennel megválaszolt kérdésekből kiderül, mit is tehetsz ennek érdekében. Időnként iktass be egy ún. immunnapot, amikor sok vitamint fogyasztasz, és alkalmad nyílik arra, hogy a friss levegőn sportolhass. Ha teheted, kerüld a stresszt. Fürdésnél a hideg-meleg vizes váltott zuhany kimondottan ajánlott, mert frissíti a vérkeringést, és edzésben tartja a testet.
A tésztához:
- 30 dkg teljes kiőrlésű graham liszt
- 1 evőkanál szójaliszt
- 12 dkg vaj vagy margarin (lehet zsírszegény is)
- 4 tojássárgája
- 1,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 evőkanál méz
- 0,5 dl rum
A töltelékhez:
- 25 dkg darált dió vagy mák
- 1 dl tej
- 5 evőkanál méz
- 2 evőkanál búzacsíra
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola
- 0,5 dl rum
A tepsi kenéséhez: olaj
A tészta kenéséhez: 2 egész tojás, külön sárgája és fehérje
A mákos töltelék ugyanúgy készül, mint a diós.
Az elmorzsolt élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Összekeverjük a lisztet, és a szójalisztet, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a langyos rumban feloldott mézet és a felfuttatott élesztőt. Letakarva, meleg helyen pihentessük a tésztát. A diót leforrázzuk a tejjel, majd eldolgozzuk a többi hozzávalóval, ízesítővel. A tésztát és a tölteléket is két részre osztjuk. A tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, és elosztjuk rajta a tölteléket. A két szélét kicsit felhajtjuk, majd feltekerjük. Enyhén kiolajozott tepsibe fektetjük a két bejglit, és megkenjük a tojások sárgájával. Kb. 1 órai pihentetés elteltével újra bekenjük, de ekkor már tojásfehérjével. Amikor megszáradt, villával megszurkáljuk. 180 fokon, előmelegített sütőben kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük.
Ebből a két rúdból kb. 24 szelet jön ki.
OLVASS TOVÁBB!
A jóga alapjai: Miért érdemes belevágni?
A jóga egy ősi mozgásforma és filozófia, amely testet, lelket és szellemet harmonizál. Napjainkban egyre több nő fordul a jóga felé, h...
KÖZÉRZETOmega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
KÖZÉRZETEz a 6 hétköznapi szokásod rémálmokat okoz a fogorvosnak
Naponta kétszer fogat mosol, időnként fogselymet használsz, és azt hiszed, ezzel minden rendben van? Tévedsz, mert sajnos számos mindennap...
Fogszabályozás ár – ennyibe kerül a fogszabályozás manapság
Bár sokszor úgy érezzük, hogy a tökéletes mosoly ára szinte minden pénzt megér, itt az ideje, hogy beszéljünk a költségekről....
KÖZÉRZETMi a különbség a szemvizsgálat és a látásvizsgálat között?
A köznyelvben gyakran egymás szinonimájaként használjuk, ám a szemvizsgálat és a látásvizsgálat nem ugyanaz. Szemünk egészsége érd...
KÖZÉRZETNyomkodjuk-e a pattanásokat? A La Roche-Posay inkább a hámlasztásban hisz!
A pattanások nyomkodása valós probléma, főleg akkor, ha a tükör előtt állva nem tudsz ellenállni a kísértésnek....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK