KÖZÉRZET

Hosszabbítsd meg az életed legalább 10 évvel! - Így kell csinálni!

„Gyorsan eszem valamit!”, „Csak bekapok pár falatot!”, „Beugrok egy gyors étterembe”. Pontosan ezek a szavak és szokások azok, amiket messzire el kéne kerülni, ha hosszú és egészséges életre vágyunk. Sajnos igaz a mondás, hogy az vagy, amit megeszel. Kínában messze magasabb az átlagéletkor, mint az amerikai társadalomban. Véletlen lenne?

 

Nem véletlen! Komoly összefüggéseket láthatunk az étkezési szokások és egészségi állapotok között. Nem is hinnénk, hogy milyen betegségek előzhetőek meg és kerülhetők el egy kis helyes táplálkozással, egy kis oda figyeléssel.

Aggasztó adatok

Ne menjünk, messzire maradjunk csak Magyarországon. 2005-ös statisztikai adatok szerint a nők átlagéletkora 77 év, a férfiakén csak 66. Ez jóval alacsonyabb a fejlett európai országok átlagértékénél. Az összhalálozás több mint feléért a szív- és érrendszeri megbetegedések, és közel 25%-ért a rosszindulatú daganatos megbetegedések felelősek. A központi Statisztikai Hivatal egészségi állapot felvétele szerint a magyar összlakosság több mint 30%-a túlsúlyos, a gyerekek 15%-a kövér.

A probléma és a gondok forrása

A probléma, hogy nagyon sokan fogyasztanak cukrozott üdítőitalokat, kevesen esznek zöldségeket, és gyümölcsöt. Hiányzik az étrendből az elegendő fehérjebevitel, az átlagos élelmi rost és szénhidrátfogyasztás, valamint a napi 5-szöri étkezés és a 3 liter víz elfogyasztása. A magyar gyerekek közel egyötöde reggeli nélkül megy iskolába, és mindemellett cukros üdítőt, édességet, chipset eszik. Nem elég, hogy sokan kihagyják a reggelit és nem is megfelelő minőségű és mennyiségű ételeket visznek be a szervezetükbe, de nem esznek meleg ételt sem, akár napokig. Pár napig vagy akár hetekig nem érezhetik meg a káros következményeket, amik igen is vannak, de hosszú távon nem csak a közérzetet befolyásolják negatív irányba, de komolyabb betegségek is kialakulhatnak.

Mit tehetünk? Chips helyett répa!

Bizonyos betegségekre magunkban hordozzuk a hajlamot, de egy kis odafigyeléssel sokat tehetünk önmagunkért. Példának okáért, együnk több halfélét és inkább a szárnyasokat - azon belül is a fehér húsokat - részesítsük előnyben, mint a sertés vagy marha húsokat.

Chipsek és egyéb nasik helyett rágcsáljunk répát vagy karalábét, ha úgy érezzük, hogy egy jó film csak egy kis rágcsálással ér valamit. Reggelire együnk joghurtot gyümölccsel és figyeljünk, hogy minden nap fogyasszunk friss zöldséget és gyümölcsöt. Köretként részesítsük előnyben a rizst, párolt zöldségeket, teljes kiőrlésű lisztből készült tésztákat.

Mértékletesség


Ahogy sokan mondják, mértékletességgel bármit ehetünk. Kis mennyiségben tehát lehet bűnözni és megengedhetünk magunknak egy kis csokoládét, egy jó kávét, vagy a hideg időben egy jó forralt bort. Azonban mindig tartsuk be a mértékletesség szabályát, és a táplálkozásunk legyen összhangban az egészséges táplálkozás fogalmával.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy még mi magunk is tegyünk azért, hogy még kevesebb időt töltsünk itt a földön. Inkább élvezzük ki a gasztronómiailag is elismert egészséges ételek ízét és sportoljunk sokat!

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL