KÖZÉRZET

Hogyan tudhatod, hogy valóban árpa van a szemhéjadon? - Így kezeld!

Ha valaha volt egy titokzatos pattanás a szemhéjadon, akkor tudod, hogy szinte lehetetlen másra fókuszálni. Minden bizonnyal a lehető legkényelmetlenebb helyen helyezkedik el, és valójában árpa is lehet.

Az árpa tünetei

Amit az emberek árpának neveznek, azt a szemészek hordeolumnak vagy chalaizonnak. A chalaizon egy kemény dudor a szemhéjon, amely se nem gyulladt, se nem fájdalmas. A Hordeolum szintén egy kemény dudor, amely pattanásként jelenik meg a szemhéjon, de az általában gyulladt, irritált, és fájdalmas. Időnként ezek a tünetek arra utalhatnak, hogy a dudor megfertőződött, különösen akkor, ha a kezelés után sem javulnak, vagy rosszabbodnak.
 

A szemen lévő pattanások, dudorok, kiütések leggyakoribb okai

Rosacea: a rosacea egyik típusa, az ocular rosacea, amely száraz szem- és szemhéj irritációt okozhat. Az ocular rosaceát vörösödés, duzzanat és viszketés jellemzi a szem körül, amely valószínűbbé teszi az árpát.

Ekcéma: Ez a krónikus bőrbetegség, amely vörös, gyulladásos kiütéseket okozhatja, szintén befolyásolhatja a szemhéjat és hozzájárulhat az árpa kialakulásához.

Poros, allergénekkel töltött levegő: Bármi, ami a szem viszketését, irritációját okozza, - akár a por, vagy szezonális allergia miatt - szintén árpát okozhat. Ha tehát túlságosan poros a lakás, vagy megtelik pollenekkel a levegő, gyakoribb a szemirritáció.

Hormonális ingadozások: A hormonok nagy szerepet töltenek be az életünkben, így a látásban és a szem egészségében is. Ha a hormonok ingadoznak, például a fogamzásgátló, vagy a különböző stresszforrások miatt, ezek a tényezők is fokozhatják az árpa kialakulását.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL