KÖZÉRZET

Gyakran szédülsz? - A szédülés 5 tünete, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni!

A szédülés mindenkivel megeshet, néha ok nélkül is. Túl gyors felállás, dehidratáltság, kimerülés… gyakoriak, melyek nem adnak okot túlzott aggodalomra. Azonban néha krónikusabb, mint ahogyan észleljük. Ha gyakran elszédülsz felállás után, vagy mozgás közben, lehet, hogy többről van szó. 

A vertigo krónikus idült szédülés. A rövid, néhányszor előforduló szédelgés esetén nem biztos, hogy vertigoról van szó, de ha hosszabb ideje tart, azt bizony vedd figyelmeztetésnek! A vertigo mögött ugyanis több áll, mint a szédülés, és elködösült agy. Fontos megismerni a gyakori tüneteit, valamint a kiváltó okokat. 

{KEPGALERIA}

5. Pszichológiai vertigo

A stressz és a szorongás vertigo-szerű tüneteket okozhat, ha nem tudod kezelni ezeket az érzéseket. Bár a „pszichológiai vertigo” elnevezés, azt sugallja, hogy a tüneteket csak átveszed, ez nem így van. A stressz, szorongás valódi, fizikai hatásokat is okozhat a szervezetedben. Ha nem tudsz a sok stresszel és az ez által kiváltott vertigoval megküzdeni, keress fel egy pszichiátert.

Kellemetlen betegség, de szerencsére könnyen gyógyítható. Ha képesek megszüntetni a tüneteket, kideríteni a mögötte húzódó okokat, akkor a megfelelő diagnózis után könnyen orvosolható a probléma. Az életnek nem kell a szédülésről szólnia! A megfelelő lépéseket megtéve újra egyenesbe jöhet a látásod. Ugyanakkor a cikk nem helyettesíti a megfelelő orvosi diagnózist!

 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL