Szabó Anna
Mi is az az LDL koleszterinszint?
A vérben feldúsulva az erek falában rakódik le, így megnő a szívinfarktus és az érelmeszesedés kockázata.

Az alacsony HDL koleszterin tehát az érelmeszesedés, illetve az ennek következtében fellépő betegségek, mint pl. szívinfarktus előjelzője és elsődleges okozója.
|
Agyi érbetegség:
|
fekete ribizli, padlizsán, tengeri moszatok (algák)
|
|
Asztma:
|
kávé, vöröshagyma
|
|
Álmatlanság:
|
méz (Lefekvés előtt: 1 pohár langyos mézes tej)
|
|
Fertőzések (baktériumok, vírusok):
|
fokhagyma, szőlő, joghurt (Fontos, hogy ne legyen pasztörizált), áfonya, eper, méz, tea, tengeri moszatok (algák)
|
|
Cukorbetegség:
|
alma, búzakorpa, dió, mogyoró, szárazbab, szója, vöröshagyma, zab, zöldborsó
|
|
Epekő-képződés:
|
szója
|
|
Fájdalom enyhítésére:
|
erős paprika, méz
|
|
Fekély betegség:
|
banán, fejes káposzta, joghurt, tej
|
|
Fogszuvasodás:
|
cseresznye, kávé, kukorica, tea
|
|
Hasmenés, gyomorrontás:
|
barna rizs, fekete ribizli, joghurt (Fontos, hogy ne legyen pasztörizált), méz, tej
|
|
Húgyúti gyulladás, felfázás, vesemedence gyulladás:
|
vörös áfonya, vörös áfonya leve vagy kapszula
|
|
Magas összes vérkoleszterinszint:
|
alma, árpa, banán, barna rizs, eper, fokhagyma, grapefruit, gyömbér, kagylók, kukorica, narancs, rákfélék, sárgarépa, szárazbab (hüvelyesek), szója, tengeri moszatok (algák), vöröshagyma, zab
|
|
Magas -LDL- koleszterinszint:
|
barna rizs, fokhagyma, szárazbab, szója, tengeri moszatok (algák), vöröshagyma, zab, zöldborsó
|
|
Alacsony -HDL- koleszterinszint-növelő:
|
banán, fokhagyma, szója, vöröshagyma, zab
|
|
Köszvény:
|
cseresznye
|
|
Krónikus bőrgyulladás:
|
erős paprika, fokhagyma, vöröshagyma, tej
|
|
Pikkelysömör:
|
erős paprika, tengeri halak
|
|
Idült reumás ízületi gyulladás:
|
tengeri halak
|
|
Székrekedés:
|
árpa, búzakorpa, füge, gyömbér, kajszibarack, sárgarépa, szárazbab, szilva, szója, zab
|
|
Tengeribetegség, szédülés:
|
gyömbér
|
|
Tumorok megelőzése:
|
brokkoli, búzakorpa, cékla, citrom, dió, eper, fejes káposzta, fokhagyma, füge, grapefruit, joghurt, kajszibarack, kelbimbó, karfiol, kelkáposzta, mogyoró, narancs, olívaolaj,padlizsán, paraj, petrezselyem, sárgadinnye, sárgarépa, sütőtök, szárazbab, szója, szőlő, tea, tej, tengeri moszatok (algák), zöldborsó
|
|
Vesekőképződés:
|
barna rizs, búzakorpa, teljes kiőrlésű búzaliszt, szója
|
|
Véralvadás fokozódása:
|
erős paprika, fokhagyma, gyömbér, sárgadinnye, tengeri halak, tengeri moszatok (algák), zöldborsó
|
|
Vérzsírszint-emelkedés:
|
barna rizs, fokhagyma, kagylók, osztriga, szója, tengeri halak
|
OLVASS TOVÁBB!
Digitális fogászat - Az intraorális szkenner varázsa
Az utóbbi évek technológiai fejlődése forradalmi újításokat hozott a fogászat világában is, így mára külön fogalomként említhetj...
KÖZÉRZETHogyan erősíthetjük meg az immunrendszerünket
A vírusoknak szezonjuk van. Hogy az immunrendszer mennyire jól küzd meg velük, az rajtunk is múlik....
KÖZÉRZETTippek a nagy evés ellen az ünnepeken
A zsíros ételek és az alkohol megterhelik a gyomrot és a májat. A szakértők mozgást javasolnak....
Amikor a szorongás irányít - 5 jel, amit nem veszel észre
A szorongás sokak számára egyet jelent a folyamatos feszültségérzéssel vagy súlyosabb esetekben pánikrohamokkal, pedig a valóság enné...
KÖZÉRZETPárkeresés a tenger mélyén? Segítünk megtalálni az igazit!
Milyen módon kapcsolódik össze a nagy felbontású fotózás a korallzátonyok védelmével, a vizeink fenntarthatóságával és ezáltal az ...
KÖZÉRZETA női intuíció ereje: 5 gyakorlat annak fejlesztésére
A női intuíció egy titokzatos és erőteljes jelenség, amelyet gyakran a belső erővel és a környező világ mély megértésével társí...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK