KÖZÉRZET

Érintsd meg a hüvelykujjadat a kisujjaddal! - Ha látható az alábbi ín, akkor nagyon különleges vagy!

Szakértők szerint az ember az elmúlt 200.000 év során rengeteget fejlődött, és sok apró változás vezetett a jelenlegi formájához. Nos, ez az jelenti, hogy a mai ember az adaptáció, az evolúció és a természetes szelekció eredménye. Annak ellenére, hogy az őseid hasonlóan néztek ki, mint te, sok fizikai és anatómia dologban viszont különböztek. Ennek bizonyítéka bizonyos elcsökevényesedett szervek a testeden.

 

De vajon mik is ezek pontosan? Mit is lehetne erre most mondani? Olyan genetikailag meghatározott struktúrák vagy attribútumok, amelyek látszólag már elvesztették a korábbi funkciójukat, de mégis megmaradtak az evolúció során. A szakértők szerint a legismertebb példák az ilyen elcsökevényesedett szervekre a vakbél, a libabőrösség, a bölcsességfog, a mandula, a férfiak mellbimbója és a külső fül. Vess egy pillantást az alábbi pontokra, és tudj meg többet erről!

 


 

3. Fülmozgás

Egyesek csupán szórakozásból képesek mozgatni a fülüket, de lehet, hogy elcsodálkoznának, ha tudnák, hogy korábban a fülek mozgása nagyon fontos szerepet töltött be a múltban. A fülek mozgása elősegítette a kommunikációt, lehetővé tette, hogy a hangokat felismerjék a környezetben, illetve a veszélyt is ki tudták szűrni így. Ez a jelenség bizonyos állatoknál szinte mindennapos.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL