KÖZÉRZET

9 mindennapi szokás, amiről nem is hinnéd, hogy milyen sokat árt az egészségednek

Érezted már úgy, hogy mindent jól csinálsz? Egészséges szokásokat veszel fel, megfontolt döntéseket hozol táplálkozás terén, és mégis romlik az egészséged. Mindannyian jártunk már így, nem igaz? Mikor úgy tűnik teljesen mindegy, mennyi erőfeszítést fektetsz valamilyen dologba, úgyis rosszul sikerül. De mi lehet akkor a baj?

Néha anélkül, hogy észre vennénk, miközben mindent próbálunk jól csinálni, elsiklunk néhány részlet felett. Ezek később könnyen a legnagyobb akadállyá válhatnak egy egészséges életmód kialakításában. Jöjjenek hát a leggyakoribb okok, amik a háttérből szabotálják a munkádat:

1. Műanyag edényekben tárolod az ételt

Az étel adagokra bontása jó ötlet lehet. Előre megtervezed, hogy mennyit is fogsz enni, így nem jön szóba a túlevés és a fölösleges nassolás. Ám a legnagyobb hiba akkor történik, ha ezeket az adagokat műanyag edényekben tartod. Mint az köztudott, a műanyag csomagolások nagy része biszfenol A-t tartalmaz, egy olyan kémiai anyagot, amely károsíthatja szervezetedet és akadályozza a súlyvesztést. Válaszd inkább az üvegből, vagy kerámiából készült edényeket helyette. Ezeket könnyű használni és tisztán tartani is, és ami a legfontosabb, nem károsak az egészségedre.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL