Szabó Anna
A cukorbetegség akkor jelentkezik, ha a vércukorszint/glükóz szint magasabb a normálisnál. A szénhidrát dús ételek, mint a kenyér, a gabonafélék, a rizs, a tészta, a gyümölcs, és a desszertek megemelik a vércukorszintet. Figyelni kell a bevitt szénhidrátok mennyiségére és típusára. Ha a következő hét ételt beiktatod az étrendedbe, akkor a vércukorszintet normális értékek között marad és változatosan is étkezhetsz.
7. Fehérjék
A cukorbetegek is fogyaszthatnak joghurtot, túrót, tojást és sovány húsokat. A mogyoróvajas zeller csíkok kiváló zsír és fehérje forrás, kiváló egészséges nassolnivaló. Fogyaszthatsz némi sajtot és marha felvágottat, de figyelj mindig a só tartalmukra.
OLVASS TOVÁBB!
A kulturális alkalmazkodás mint készség: amikor megtanulunk kényelmesen élni a komfortzónán kívül
A kulturális alkalmazkodás ma már nem valami fancy extra képesség, hanem alapvető túlélési skill egy olyan világban, ahol folyamatosan ...
KÖZÉRZETDigitális fogászat - Az intraorális szkenner varázsa
Az utóbbi évek technológiai fejlődése forradalmi újításokat hozott a fogászat világában is, így mára külön fogalomként említhetj...
KÖZÉRZETHogyan erősíthetjük meg az immunrendszerünket
A vírusoknak szezonjuk van. Hogy az immunrendszer mennyire jól küzd meg velük, az rajtunk is múlik....
Tippek a nagy evés ellen az ünnepeken
A zsíros ételek és az alkohol megterhelik a gyomrot és a májat. A szakértők mozgást javasolnak....
KÖZÉRZETAmikor a szorongás irányít - 5 jel, amit nem veszel észre
A szorongás sokak számára egyet jelent a folyamatos feszültségérzéssel vagy súlyosabb esetekben pánikrohamokkal, pedig a valóság enné...
KÖZÉRZETPárkeresés a tenger mélyén? Segítünk megtalálni az igazit!
Milyen módon kapcsolódik össze a nagy felbontású fotózás a korallzátonyok védelmével, a vizeink fenntarthatóságával és ezáltal az ...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK