KÖZÉRZET

5 üzenet, melyet a tested küld az egészségi állapotodról

Testünk mindenféle jeleket küld, ha valami baj van. Íme, néhány üzenet, mellyel a tested figyelmeztetni próbál, és árulkodik az egészségi állapotodról. Jó, ha időben felfigyelsz a jelzésekre!

4. Fogyás anélkül, hogy szeretted volna

A túlzott fogyás, amely nem szándékos, szinte mindig veszélyt jelez. Ez persze nem azt jelenti, hogy nagyon komoly problémával állunk szemben, de Crohn-betegsét is állhat a háttérben, mely miatt a szervezet nehezen szívja fel a tápanyagokat az élelmiszerekből. Ha a fogyás mellé gyakori vizelés is társul, akkor 1. típusú diabétesszel is számolni kell. A sejtek nem kapják meg a szükséges cukrot az energiatermeléshez, így a szervezet elégeti a zsírokat, és az izomtömeget, ami gyors fogyáshoz vezet.
Amennyiben a testsúlyvesztés 5 kg-nál is nagyobb, és semmiféle magyarázat nincs rá, akkor bizony első jele lehet a ráknak - gyakran kapcsolódik össze a hasnyálmirigy, a gyomor, a nyelőcső vagy a tüdő rákkal. Ahhoz, hogy a rákos sejtek életben maradjanak, elszívják a szervezet energiáját, amely megmagyarázná a gyors fogyást. Ha az utóbbi időben nem változtattál a táplálkozási szokásaidon, vagy az életmódodon, mégis több mint 5 kg-t veszítettél el, akkor feltétlenül fordulj orvoshoz.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL