KÖZÉRZET

10 gyakori szokás, mely komoly veszélyt jelenthet a szemed egészségére

Sok olyan mindennapi tevékenység és szokás létezik, melyeket nem is veszel figyelembe, holott könnyen káros hatással lehetnek a szemed egészségére. Az alábbi listában azokkal a gyakori szokásokkal találkozhatsz, melyekre érdemes egy kicsit jobban odafigyelni, vagy ami még jobb, elkerülni, ha nem akarod, hogy a szemed lássa kárát.

5. Állandóan a képernyőt bámulod

A telefon és a táblagép folytonos figyelése következtében fárad a szemed és be is vörösödik. A képernyő világos kijelzője irritálja a szemet, emiatt az szárazzá válik, homályos lehet a látás, de akár szédülés vagy hányinger is felléphet. Alkalmazd a 20-20 stratégiát, azaz 20 perc gépezés, majd 20 másodpercig pihentesd a szemed és tekints valahova a távolba.

Sokan esnek abba a hibába, hogy nem tudnak aludni, ezért éjjel nézik a TV-t. A fényes képernyő bámulása azonban, ahogy fentebb is olvashattad, káros hatással van a szemeidre. A fáradt test és fáradt szemek mindenképpen pihentető alvást igényelnének, miközben te arra kényszeríted magad, hogy ébren maradj. Ügyelj arra, hogy pihentesd a szemedet és legyen kellemes az éjjeli alvás.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL