KÖZÉRZET

10 étel, ami enyhíti a székrekedést - Könnyítsd meg a dolgodat!

Rendben, senki sem szeret beszélni a bélműködéséről. Ellenben senki sem érzi magát kellemesen, ha székrekedéssel küzd. Mi pedig szeretnénk neked segíteni abban, hogy mindkettőt elkerüld.

A székrekedés az emésztőrendszer egy olyan állapota, amikor a széklet túl kemény és nehezen ürül ki. Ez az akut állapot, akkor lép fel, amikor a vastagbél vizet von el a székletből; ami addig folytatódik, amíg a széklet el nem távozik. Ha a széklet túl sokáig marad a vastagbélben, keménnyé és szárazzá válik, következésképpen nagyon fájdalmas a távozása.

A kulcs az elegendő rost fogyasztása. Az oldható és oldhatatlan rostok megfelelő egyensúlya, és természetesen a megfelelő vízfogyasztás is szükséges a megfelelő bélműködéshez.  Az oldható rostok elősegítik a széklet vízfelszívását, míg az oldhatatlan rostok az egészséges bélmozgáshoz szükségesek. Sajnos az összes székrekedést okozó fő tényező közül, a rossz táplálkozás áll a legelső helyen. Ezt jól az eszünkbe vésve, mutatunk 10, székrekedés esetén fogyasztandó ételt.

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

Azon tűnődsz, miért küzdesz székrekedéssel?

Szeretnéd tudni, hogy mi mást tehetsz pocakod gondjai ellen? Lásunk néhány gyors tényt erről az állapotról, ami segíthet:

- Székrekedés általában akkor alakul ki, ha a vastagbél túl sok vizet szív vissza.

- A székrekedés oka lehet az öregedés, bizonyos gyógyszerek és az ülő életmód.

-             Bizonyos életmódbeli változtatások, azaz jobb étrend és több mozgás, általában kevesebb székrekedéses epizódhoz vezet.

- Hajhajtók használata csak az utolsó eshetőség legyen (negatívan befolyásolhatják a bélműködést és függőséget okozhatnak).

- Néhány embernél a tej és más tejtermékek okoznak székrekedést.

- Irritábilis bél szindrómában (IBS) szenvedők általában gyakrabban tapasztalnak székrekedést egészséges társaikhoz képest.

- Terhesség alatt a nők jóval hajlamosabbak a székrekedésre a hormonális változások és a növekvő méh nyomása miatt.

Az anyagcsere a kor előre haladtával lassul, ezért csökken a bélmozgás. Végeredményben pedig ez jóval több székrekedés elleni küzdelmet eredményez.

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL