Zöldségekhez:
1 padlizsán (kb. 400g-os)
Só
50g kisfejű lilahagyma
1 db kis chili paprika
2 fokhagymagerezd
400g cseresznyeparadicsom
20g koriander zöldje
2ek olívaolaj
6ek repcemagolaj
Bors, cukor
40g mazsola
10g pirított, szeletelt mandula
Karalábémártáshoz:
300g karalábé
20g burgonya
40g hagyma
10g vaj
Só, cukor
100ml fehérbor
250ml kókusztej
320g tönkölybúzából készült spagetti
1 tk currys tésztamassza
1. A padlizsánt mosd és pucold meg. Ezután vágd 1cm-es kicsi kockákra, majd sózd be. Öntsd egy lábosban és kevés vízzel lefedve párold meg 30 perc alatt. A lilahagymát is kockázd fel.
2. Pucold meg a chilit és vágd fel apróra, majd zúzd össze a fokhagymát is. Tisztítsd meg a paradicsomot és felezd meg. A paradicsomokat fonnyaszd meg egy evőkanál olívaolajon, elég addig, míg megreped a héjuk.
3. A koriander 2/3-át dobd a paradicsomra, és keverd jól el, a megmaradó 1/3-ot pedig áztasd bele hideg vízbe. Ha kicsit megszívta magát, akkor pépesítsd a repcemagolajjal, sóval, borssal és 1 csipetnyi cukorral.
4. A mártáshoz tisztítsd meg a karalábét, hámozd meg és szeleteld. A burgonyát szabadítsd meg a héjától és kockázd fel, majd add a felkockázott hagymához.
5. A vajat olvaszd meg egy fazékban, majd közepes lángon fonnyaszd meg benne a fokhagymát. Add hozzá a karalábét és a burgonyát, majd egy csipet sóval és cukorral párold két percig. Ezután öntsd hozzá a bort, és főzd meg. A kókusztejet 300ml víz hozzáadásával melegítsd fel – kb. 20 percet vesz igénybe –, majd öntsd a karalábés-burgonyás keverékhez.
6. A megmaradó olívaolajon 2-3 percig főzd a padlizsánt, a lilahagymát, a chilit, a fokhagymát és a mazsolát, megfűszerezve sóval és borssal. Amikor lehúzod, a tűzről keverd hozzá a felezett paradicsomot és a mandulát.
7. Főzd ki a tésztát, és amíg ez elkészül, melegítsd fel a mártásod. Először keverd el a fogkeményre főtt tésztát a currys pasztával, majd a karalábés mártással, végezetül a paradicsomos keverékkel. Tálaláskor szórd meg a maradék korianderrel.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK