Szabó Anna
Zöldbableves
Hozzávalók:
- 50-50 dkg zöldbab (mirelit)
- 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
- 3 dkg liszt
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- pirospaprika
- 1 kanál tejföl
- ecet
- só vagy vegeta
- 1 csokor petrezselyem (lehet szárított is)
Másfél liter sós vagy vegetás vizet forralunk, és amikor már forr, hozzáadjuk a mirelit zöldbabot. Puhára főzzük, és hagymás-paprikás rántással berántjuk, még 10 percig főzzük, végül petrezselyemmel, ecettel, csipetnyi cukorral ízesítjük, és egy evőkanál tejföllel tálaljuk.
A paradicsomos zöldbableves hasonlóképpen készül az előbbihez, csak kevesebb vízzel tesszük fel főni, és ha a zöldbab puhára főtt, ½ liter paradicsomlevet adunk hozzá. Ilyenkor a tejföl el is maradhat.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK