Zöldbableves
Hozzávalók:
- 50-50 dkg zöldbab (mirelit)
- 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
- 3 dkg liszt
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- pirospaprika
- 1 kanál tejföl
- ecet
- só vagy vegeta
- 1 csokor petrezselyem (lehet szárított is)
Másfél liter sós vagy vegetás vizet forralunk, és amikor már forr, hozzáadjuk a mirelit zöldbabot. Puhára főzzük, és hagymás-paprikás rántással berántjuk, még 10 percig főzzük, végül petrezselyemmel, ecettel, csipetnyi cukorral ízesítjük, és egy evőkanál tejföllel tálaljuk.
A paradicsomos zöldbableves hasonlóképpen készül az előbbihez, csak kevesebb vízzel tesszük fel főni, és ha a zöldbab puhára főtt, ½ liter paradicsomlevet adunk hozzá. Ilyenkor a tejföl el is maradhat.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK