2 nagyon érett avokádó
1 zöld citrom leve
Fél kk paprikakrém
50 g zellergumó
1. Az avokádót egészen a magjáig bevágjuk, két kézzel megfogjuk a két fél gyümölcsöt, és óvatosan szétnyitjuk úgy, hogy a két felet ellenkező irányba forgatjuk. Kiszedjük a húsát, és azonnal megöntözzük citromlével.
2. Nagy darabokra vágjuk az avokádó húsát, majd összetörjük villával, hogy sűrű pürét kapjunk. Hozzáadjuk a paprikakrémet, összekeverjük, és enyhén megsózzuk.
3. Megmossuk a zellert, meghámozzuk, majd nagyon apróra szeljük. Alaposan összekeverjük az avokádópürével, megkóstoljuk, ha kell, utána fűszerezzük.
4. Az avokádópürét hűtőbe tesszük, és előételként nagyon hidegen, salátalevelekre vagy pirított kenyérszeletekre halmozva tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK