Hozzávalók 14-15 db palacsintához
- 2 dl zabpehely
- 1,5 dl tej
- 1 db tojás
- 1 ek. méz
- csipetnyi só
- 2 ek. szójaolaj (vagy mogyoróolaj)
Elkészítés
A zabpelyhet keverjük össze egy csipetnyi sóval, öntsük fel az éppen csak langyos tejjel, és hagyjuk kb. 20 percig állni, hogy teljesen magába szívja a tejet. Ezután adjunk hozzá egy evőkanál mézet, üssük bele a tojást, majd robotgéppel keverjük alaposan össze – sűrű masszát fogunk kapni.
Egy teflon serpenyőt kenjünk ki olajjal, hevítsük fel, és amikor már elég forró a serpenyő, egy kisebb merőkanálnyit tegyünk bele a masszából, és formázzuk kicsi lepénnyé. (Egyszerre 5-6 palacsintát süthetünk így meg.) Alacsony hőmérsékleten süssük barnára az alsó felét a palacsintáknak, majd alányúlva, egy hirtelen mozdulattal fordítsuk át, és süssük meg a másik felét is. Tálalásig tartsuk melegen.
Mézes karamellizált alma hozzávalói
- 3-4 db édes alma
- 3 ek méz
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 mk őrölt fahéj
Az almát hámozzuk meg, vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk kisebb kockákra.
Egy serpenyőbe tegyük bele a mézet, és adjuk hozzá a feldarabolt almát, a vaníliaaromát, és az őrölt fahéjat. Kisebb lángon, a serpenyőt félig lefedve kezdjük el párolni az almát, majd néhány perc után, amikor az alma már kellően megpuhult, vegyük le a fedőt, és addig karamellizáljuk, míg a mézes lé kellően besűrűsödik és bevonja az almadarabokat.
Tálaláskor helyezzük tányérra a palacsintát, kanalazzuk rá a mézes karamellizált almát, és úgy kínáljuk!
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK