Hozzávalók:
35 dkg zabliszt
5 dkg őrölt lenmag
5 dkg tökmagliszt (elhagyható)
1 tojás
180 gr sovány túró
pici só
1 tk szódabikarbóna
víz
Minden hozzávalót összekeverünk, annyi vizet öntünk hozzá, hogy egy nem túl híg, de nem is túl zömök tésztát kapjunk. A kapott masszát beleöntjük egy szilikonos kenyérformába és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Opcionálisan kenyerünket ízesíthetjük szárított paradicsommal, bazsalikommal és apróra szeletelt sovány mozzarella sajttal. Így egy kissé olasz ízesítésű nagyon finom, egészséges kenyeret kapunk.
OLVASS TOVÁBB!
5 tipp, hogyan válassz burkolatot a különböző helyiségekbe
Burkolatot választani elsőre nem is tűnik nehéznek. Bemész a boltba, tetszik valami, és kész meg is rendeled. Aztán viszont jönnek a ké...
GASZTROÍgy lesz a rendelt ebéd nemcsak gyors, de jó is
A rohanós hétköznapokon nincs mindig idő főzni, de ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a friss, egészséges és finom falatokról...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK