Hozzávalók
- 5 dkg köles
- 5 dkg vörös lencse
- 1 nagy vöröshagyma
- kókuszzsír
- só, bors, fokhagyma
- 2 evőkanál inaktív sörélesztő pehely
- tökmag, lenmag, búzacsíra, piros paprika olaj
Elkészítés
A vöröshagymát apróra vágjuk és kókuszzsíros megpároljuk. Hozzáadjuk a megmosott vörös lencsét és kölest, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a köles szét nem nyílik. Ha megfőtt, langyosra hűtjük.
Ha kihűlt, összeturmixoljuk fokhagymával, hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet és az olajokat. Ha túl híg lenne, akkor teszünk még hozzá sörélesztőpelyhet.
Jó étvágyat!
Forrás és képek: Nagyné Szalai Melinda egészség blogja
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK