Szabó Anna
Hozzávalók
- 30 dk cseresznye (fagyasztott)
- 20 dk málna (fagyasztott)
- 5 dl vörösbor (jó minőségű)
- 2 dl víz
- 1 dl tejszín
- 2-3 dl tej
- 2 cs vaníliás cukor
- cukor (vagy édesítőszer)
- fahéj
- szegfűszeg
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
Elkészítés
A kimagozott cseresznyét felöntjük a borral és a vízzel, belenyomjuk a citrom levét, hozzáreszeljük a citromhéjat, majd ízlés szerint ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral. Egy teatojásba beletesszük a fűszereket és ezt helyezzük bele az edénybe. Felforraljuk, majd kb. 10-15 percig mérsékelt lángon főzzük. Ekkor beletesszük a málnát, újra felforraljuk, majd a tűzről
levéve egy kicsit hűlni hagyjuk.
A tejszínt és a tejet simára keverjük, majd a kissé már meghűlt levesbe öntjük – folyamatos kevergetés mellett.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK