Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Virsli nosztalgikus salátaként

Szerző:
Szabó Anna
Igazi klasszikus, ha egyáltalán illik ilyet mondani erre az ételre. Ugyan frissen is finom, de még jobb ha egy vagy akár fél napot áll a hűtőben.

Virslisaláta

Hozzávalók:
személyenként egy pár virsli
5 dkg vöröshagyma
ecet
olaj

víz

Elkészítése:

1. Ecetes, sós salátalevet készítünk, és ezzel a szeletekre vágott hagymát egy porcelán tálban leforrázzuk majd kihűtjük.

2. A virslit megfőzzük, karikákra vágjuk és a hagymás, ecetes lével összekeverjük. Ízlés szerint kevés olajjal meglocsoljuk.

3. Legalább félórával fogyasztás előtt készítsük el, de ha egy éjszakát hagyjuk állni a hűtőben, pikánsabb lesz.

Készíthetjük csíkokra vágott krinolinból vagy párizsiból. Adhatunk hozzá a salátaöntet helyett tartármártást vagy majonézt.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL