Szabó Anna
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 7 evőkanál olaj
- 7 evőkanál tej
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliáscukor
Elkészítés
Roppant egyszerű, hiszen csak össze kell dolgoznunk a hozzávalókat, minden gond és macera nélkül. Azonban mint minden sütőporral készült tésztánál, itt is előzőleg alaposan keverjük el a lisztben a sütőport, hogy kellőképp megnőhessen a fánkunk.
Miután minden hozzávaló a tésztában vegyül, gyúrjunk belőle gombócokat, nagyjából akkorákat, mint egy sárgabarack. Ezután adjunk nekik 15-20 perc pihenőt, majd süssük ki őket bő, forró olajban.
Szedjük ki a fánkokat papírtörlővel bélelt tálba, szórjuk vagy hempergessük meg vaníliás cukorral kevert porcukorban, és tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK