Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Villámgyors német fánk: a Kreppel

Szerző:
Szabó Anna
Ez a finom fánk ugyan nem hord szép szalagot a derekán, kicsit talán borzas is, de nem kell keleszteni, egy kis pihenő is elég neki, miután gömbölyűre formáztuk. Elkészítés után tölthetjük lekvárral, pudinggal is, ha szeretnénk.

 

Hozzávalók

- 50 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 7 evőkanál olaj
- 7 evőkanál tej
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliáscukor

Elkészítés

Roppant egyszerű, hiszen csak össze kell dolgoznunk a hozzávalókat, minden gond és macera nélkül. Azonban mint minden sütőporral készült tésztánál, itt is előzőleg alaposan keverjük el a lisztben a sütőport, hogy kellőképp megnőhessen a fánkunk.
Miután minden hozzávaló a tésztában vegyül, gyúrjunk belőle gombócokat, nagyjából akkorákat, mint egy sárgabarack. Ezután adjunk nekik 15-20 perc pihenőt, majd süssük ki őket bő, forró olajban.
Szedjük ki a fánkokat papírtörlővel bélelt tálba, szórjuk vagy hempergessük meg vaníliás cukorral kevert porcukorban, és tálaljuk.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL