Hozzávalók
1 kg liszt
1 kocka élesztő
6 dl tej
2 dl kefir
só
Elkészítés
Morzsold el az élesztőt a lisztben és add hozzá a többi hozzávalót. Gyúrd össze alaposan, majd műanyag tálba téve, lefedve tedd a hűtőbe. Nem baj, ha pihen ott 1-2 órát.
Melegítsd elő az olajat és egy kanállal szedj ki belőle nagyjából akkora darabokat, mint egy barack, és kézzel nyújtogasd szét jó vékonyra. A kanál és a kezed legyen olajos, miközben a szaggatást és a nyújtogatást végzed. Fontos a kellő vékonyság is, mert valójában az olajban fog megkelni a tészta, és ha vastagra hagyod, akkor nyers maradhat a belseje.
Tedd a forró olajba és mindkét oldalát süsd át.
A maradék tészta mehet vissza a hűtőbe, jó lesz legközelebb is, ha szükség van rá. 1 hétig is eláll.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK