Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Villámgyors lángos a hűtőből

Szerző:
Szabó Anna
Egy vásári vagy piaci forgatag szinte elképzelhetetlen lángos nélkül. Természetesen otthon is elkészítheted, mondjuk egy kiadós leves mellé másodiknak, vagy akár olyankor, ha hirtelen betoppan egy éhes vendég és szinte semmi sincs otthon. Csak kapd elő a hűtőből a tésztát és már mehet is az olajba.

 

Hozzávalók

1 kg liszt
1 kocka élesztő
6 dl tej
2 dl kefir

Elkészítés

Morzsold el az élesztőt a lisztben és add hozzá a többi hozzávalót. Gyúrd össze alaposan, majd műanyag tálba téve, lefedve tedd a hűtőbe. Nem baj, ha pihen ott 1-2 órát.

Melegítsd elő az olajat és egy kanállal szedj ki belőle nagyjából akkora darabokat, mint egy barack, és kézzel nyújtogasd szét jó vékonyra. A kanál és a kezed legyen olajos, miközben a szaggatást és a nyújtogatást végzed. Fontos a kellő vékonyság is, mert valójában az olajban fog megkelni a tészta, és ha vastagra hagyod, akkor nyers maradhat a belseje.

Tedd a forró olajba és mindkét oldalát süsd át.
A maradék tészta mehet vissza a hűtőbe, jó lesz legközelebb is, ha szükség van rá. 1 hétig is eláll.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL