Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Vegán vadas karfiol

Szerző:
Szabó Anna
A húsimádók tudják, hogy a vadas mártást húsok mellé tálaljuk, mostani receptünkben azonban főfogásként szerepel. Rendkívül laktató finomság, amit elkészíthetünk tejföllel vagy anélkül is. Mind a két variáció nagyon ízletes.

 

Hozzávalók


- 1 fej karfiol
- 1 vöröshagyma
- 1 fokhagyma
- olíva olaj
- só, bors, babérlevél, mustár,
- tejföl vagy zabtejszín
- 1 maréknyi napraforgó mag
- párolt rizs (köretnek)

Elkészítése


Olíva olajon a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a karfiolt és felöntjük vízzel. Készre pároljuk, majd a végén hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt (vagy a zabtejszínt) a napraforgómaggal együtt. Rizzsel tálaljuk.

Forrás és képek:  Nagyné egészség blogja

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL