Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Variációk egy témára: a kuglóf

Szerző:
Szabó Anna
A kuglóf eredetét tekintve megoszlanak a vélemények: a franciák és a németek egyaránt a magukénak vallják, de abban nyilvánvalóan ők is egyetértenek, hogy nagyon finom. Eredetileg élesztős tésztából készült, de manapság már a sütőporos változat ugyanúgy elterjedt. Lássuk néhány gyors és mennyei változatát ennek a nagyszerű süteménynek.

 

{KEPGALERIA}

 

 

„Nem-lehet-elrontani” kuglóf


Hozzávalók

30 dkg liszt
30 dkg porcukor
30 dkg vaj
3 tojás
1 kávéskanál sütőpor

Elkészítés

A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd fel egy kevés cukorral. A lisztben elegyítsd el a sütőport, morzsold el a vajat, majd add hozzá a porcukorral előzőleg elkevert tojássárgákat. Ezután jöhet hozzá szép óvatosan, fokozatosan a tojáshab.

Ha kész, mehet is a kikent kuglófformába, majd a sütőbe 20 percre, hogy 200°C-on szépen megsüljön.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL