Vaníliapuding:
2 rúd vanília
600ml tej
100g cukor
400ml főzőtejszín
2 levél zselatin
60g étkezési keményítő
8 tojássárgája
60g mandulás keksz
Gránátalmaszósz:
50g cukor
250g málna
400ml áfonyalé
1ek étkezési keményítő
1db gránátalma
1. Vágd félbe hosszában a vaníliarudakat, és kapard ki belőle a magokat. A magokat a tejjel, cukorral és 300ml tejszínnel főzd fel. Majd tedd félre 30 percig hűlni.
2. Közben áztasd be hideg vízbe a zselatinlapokat. Az étkezési keményítőt dolgozd össze a tojássárgájával, valamint a 100ml tejszínt. Felezd meg a mandulás kekszet.
3. A vaníliás-tejes keveréket dolgozd össze a keményítőssel. Állandó kevergetés közben forrald fel lassan. Amint elkezd forrni, óvatosan bánj vele, mert az étkezési keményítő ekkor kezd igazán dolgozni, vagyis besűríti a krémed. Csomóssá vagy darabossá válhat! 15-20 másodperc alatt „összeugrik” a forráspont elérése után, ezért, ha ezt eléri, azonnal vedd le a tűzről, és tedd félre, de még kevergesd egy keveset.
4. Csavard ki, majd dolgozd el benne a zselatinlapokat.
5. Egy pudingformát hideg vízzel alaposan moss meg, majd csöpögtess le, de ne száríts ki. A vaníliás krémmel és a mandulás keksszel váltakozva, rétegesen töltsd fel, a legutolsó sor keksz legyen. Tegyél a tetejére egy nehezéket – pl. bögrét –, hogy a levegőbuborékok eltűnjenek belőle.
6. Egy fazékban kezdd el karamellizálni a cukrot. Add hozzá a megtisztított málnát, és az áfonyalevet. Szép lassan kezd el felforralni. Az étkezési keményítőt keverd el egy-két evőkanál vízzel, majd keverd hozzá.
7. A gránátalmát vágd félbe, és nyomkodd ki belőle a magokat, majd add a karamellás szószhoz.
8. Tálaláskor a hideg vaníliás pudinghoz adj a forró gránátalma-szószból.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK