Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Ütős, magyaros párosítás

Szerző:
Szabó Anna
Nem bonyolítjuk túl a dolgot: mára brassói aprópecsenyével készültünk, mellé csalamádét ajánlunk.

Hozzávalók:
1,60 kg sertés szűzpecsenye vagy felsál
200 g sertészsír
50 g tisztított vöröshagyma
30 g aranyfácán paradicsompüré
250 g füstölt szalonna
1,5 kg burgonya
1 gerezd fokhagyma
½ csomag petrezselyemzöld
½ csomag metélőhagyma
3 dl pecsenyelé

őrölt bors
őrölt szurokfű

Elkészítése:

1. A sertés szűzpecsenyét vagy felsált ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, hideg vízben alaposan megmossuk, és félretesszük. A füstölt szalonnát metéltre vágjuk, serpenyőbe téve félig megpirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

2. Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a ceruza vastagságúra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, őrölt szurokfűvel ízesítjük, és nyílt lángon, gyors tűzön, állandó keverés mellett pirítjuk.

3. Amikor a hús puhulni kezd, egy mokkáskanál paradicsompürét adunk hozzá, ezzel jól összepirítjuk, kevés csontlével felengedjük, (kevés szaftja legyen) és tovább pirítjuk.

4. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és hasábokra vágjuk, bő forró olajban ropogósra sütjük. A megsütött burgonyát az apró pecsenyével lazán összekeverjük, csalamádét kínálunk hozzá.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL