GASZTRO

Új Waldorf-saláta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

½ csésze joghurtos túró
3 evőkanál juharszirup
1 és ½ evőkanál dijoni mustár
¼ kiskanál só
4 közepes méretű alma, kisebb darabokra vágva
1 kisebb édesköménygumó, durván lereszelve vagy felaprítva
¼ csésze aszalt áfonya
1/3 csésze pörkölt dió vagy mandula

Elkészítése:

1. Először készítsd el a joghurtos túrót. A majonéz vagy a tejföl helyett használt joghurt levét ajánlatos lecsurgatni. Ehhez egy szűrőt bélelj ki kávéfilterrel vagy 2 réteg sima, minta nélküli, erős konyha papírtörlővel. Helyezd egy nagy tálra, borítsd bele a zsírszegény natúr joghurtot, és 3 órára tedd a hűtőbe, hogy kieressze a levét. Kb. ½ csésze túró lesz belőle.

2. Közepes méretű tálban keverd össze a joghurtos túrót a juharsziruppal, a mustárral meg a sóval, majd forgasd bele az almát, az édesköményt, az áfonyát és a diót (vagy mandulát). Jól keverd össze.

169kcal (710kJ), 3g fehérje, 32g szénhidrát, 5g élelmi rost, 4g zsír (ebből 1g telített), 2mg koleszterin, 196mg nátrium

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL