Szabó Anna
Mindig rövid lében, fedő alatt pároljuk az apró húsokat, és csak akkor pótoljuk egy kevés vízzel, ha nagyon szükséges. Hagyjuk, hogy inkább saját levében, gőzében puhuljon meg a pörkölt vagy mondjuk a tokány, és közben gyakran keverjük meg.
A hús rostjait alaposan veregessük meg, de ne vágjuk át. Tűzforró zsiradékban süssük, majd a zsírját öntsük le, ennek helyére öntsünk kevés vizet a még meleg serpenyőbe. Fedjük le, és hagyjuk, hogy a keletkező gőzben tovább puhuljon a hús.
A vén pipiből fiatal csirke lesz - legalábbis ízében - ha főzés előtt a húst ecettelátkenegetjük.

Ha bárányt vagy marhát főzünk, tegyünk a fazékba egy kevés szódabikarbónát, így hamarabb megpuhulnak.
Kenjük meg sütés előtt és közben a baromfit tej, pirospaprika és só keverékével.

Panírozás előtt kenjük be a sovány húst egy kis olajjal, így nem szárad ki.
Mielőtt felszeljük, kb. 10 percre szorosan bugyoláljuk be egy darab alufóliába. Ennek köszönhetően eloszlik benne a szaft, és nem folyik ki szeleteléskor sem.

Mielőtt nekiállnánk az elkészítésnek, kenjük be ecet és olaj 1:1 arányú keverékével, és pihentessük a hűtőben egy órányit.
Panírozás előtt áztassuk tejbe egy rövid időre, és majd csak sütés előtt 10 perccel sózzuk meg.
Tegyünk a masszához is egy kevés olajat, így nem tapad az edény aljához és az olaj sem habosodik majd annyira.
Lazán verjük fel egy tojásfehérjét és öntsük a levesbe. Forraljuk addig, amíg a fehérje túrószerűvé nem válik és a zavarosságot „össze nem szedi”. Ezután szűrjük le a levest, amely immár ragyogó lesz.
A sütni való kacsa mellé tegyünk a tepsibe egy almát, ami elveszi annak jellegzetes szagát.
Akkor sült meg kellőképpen a húsunk, ha kanállal megnyomva mélyedés marad benne. Villával nem érdemes szurkálni, mert kifolyik a leve és ezután hajlamos lesz megkeményedni. Ha forgatjuk, akkor is inkább húslapátot használjunk, mint villát.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK