Mindig rövid lében, fedő alatt pároljuk az apró húsokat, és csak akkor pótoljuk egy kevés vízzel, ha nagyon szükséges. Hagyjuk, hogy inkább saját levében, gőzében puhuljon meg a pörkölt vagy mondjuk a tokány, és közben gyakran keverjük meg.
A hús rostjait alaposan veregessük meg, de ne vágjuk át. Tűzforró zsiradékban süssük, majd a zsírját öntsük le, ennek helyére öntsünk kevés vizet a még meleg serpenyőbe. Fedjük le, és hagyjuk, hogy a keletkező gőzben tovább puhuljon a hús.
A vén pipiből fiatal csirke lesz - legalábbis ízében - ha főzés előtt a húst ecettelátkenegetjük.
Ha bárányt vagy marhát főzünk, tegyünk a fazékba egy kevés szódabikarbónát, így hamarabb megpuhulnak.
Kenjük meg sütés előtt és közben a baromfit tej, pirospaprika és só keverékével.
Panírozás előtt kenjük be a sovány húst egy kis olajjal, így nem szárad ki.
Mielőtt felszeljük, kb. 10 percre szorosan bugyoláljuk be egy darab alufóliába. Ennek köszönhetően eloszlik benne a szaft, és nem folyik ki szeleteléskor sem.
Mielőtt nekiállnánk az elkészítésnek, kenjük be ecet és olaj 1:1 arányú keverékével, és pihentessük a hűtőben egy órányit.
Panírozás előtt áztassuk tejbe egy rövid időre, és majd csak sütés előtt 10 perccel sózzuk meg.
Tegyünk a masszához is egy kevés olajat, így nem tapad az edény aljához és az olaj sem habosodik majd annyira.
Lazán verjük fel egy tojásfehérjét és öntsük a levesbe. Forraljuk addig, amíg a fehérje túrószerűvé nem válik és a zavarosságot „össze nem szedi”. Ezután szűrjük le a levest, amely immár ragyogó lesz.
A sütni való kacsa mellé tegyünk a tepsibe egy almát, ami elveszi annak jellegzetes szagát.
Akkor sült meg kellőképpen a húsunk, ha kanállal megnyomva mélyedés marad benne. Villával nem érdemes szurkálni, mert kifolyik a leve és ezután hajlamos lesz megkeményedni. Ha forgatjuk, akkor is inkább húslapátot használjunk, mint villát.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK