A természetes alapanyagokból álló, feketecseresznye ízt azért készítették, hogy kiemeljék a Jim Beam nagyszerű ízvilágát, ugyanis a cseresznye a bourbon kultúra része az 1800-as évek óta.
A fekete cseresznye ízét lassan és nagy odafigyeléssel ötvözve építették bele a bourbonbe, hogy elérjék a Red Stag kifinomult ízvilágát. Ezzel is hűek maradva a Jim Beam minőségéhez.
Ízvilága éppoly egyedi, mint "nagy testvéréé", hisz a hagyományos Jim Beam íz minősége mellet gyümölcsökben gazdag íz világot tükröz. Egyszerre érezni a tölgyfa hordóban érlelt ízt, ami keveredik az édes kukoricáéval, melyet a feketecseresznye lágysága egészít ki. Egy-egy korty után azonban selymesen édes ízt érzel igazi bourbonnal keveredve egyfajta utóhatásként.
A Red Stag kiszélesíti a hagyományos bourbon íz határait, úgy fogyaszthatjuk, mint eddig soha. Az ízek variálhatók, új fogyasztási szokások alakultak ki.
A világon kevés olyan tiszteletet parancsoló állat él, mint a Kentucky –ban élő jávorszarvas, ezek közé tartozik a Red Stag vagyis a vörös szarvasbika.
Amikor 1975-ben Jacob Beam elkezdte gyártani a speciális Kentucky bourbon-jét, ezek az állatok csapatostul járták a hegyeket. Sajnos a vadászat miatt hamarosan a kihalás fenyegette őket. 1997-ben, az állatvédőknek köszönhetően, a jávorszavasokat visszatelepítették Kentuckyba. Ma már 16 megyében, így többek között Montana keleti részén is megtalálhatóak.
A Jim Beam dolgozói annyira örültek és a szarvasok visszajövetelének, hogy ennek tiszteletére Red Stagnek nevezték el az italt.
Red Manhattan
2 rész Red Stag
½ rész száraz vermut
½ rész édes vermut
Shakerben rázd össze majd martinis pohárba töltsd ki és díszítsd feketecseresznyével.
Brass Buck
3 rész Red Stag
4 rész gyömbér
Long drinkes poharat rakd ¾-ig jéggel, erre töltsd a Red Staget és a gyömbért
Buck shot
1 rész Red Stag
1 rész keserű likőr
Shakerben rázd össze és hidegre hűtött pohárba öntsd ki.
Bővebb információt a facebookon találsz!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK