Hozzávalók
- 4 nyúlcomb vagy csirkecomb,
- 1 gerezd fokhagyma,
- fél pohár száraz fehérbor,
- só, bors,
- 3 evőkanál olívaolaj.
A töltelékhez:
- fél nyúlmáj vagy 2 egész csirkemáj,
- 1 szelet kenyér,
- bazsalikom,
- rozmaring,
- 2 dkg vaj,
- só, bors.
Elkészítés
Éles késsel nyissuk szét a combokat, fejtsük ki a csontot a végéig, de ne teljesen. A nyesedéket szedjük le, vágjuk nagyon apróra vagy daráljuk le. A húst egyengessük, simítsuk el húsverővel. Egy serpenyőben egy evőkanál olajon csipetnyi apróra tört rozmaringgal pirítsuk át a megmosott és lecsepegtetett májat.
A kenyérszeletről vágjuk le a héját, daraboljuk apró kockákra, majd vajon pirítsuk aranyszínűre. Szedjük ki a pirított kockákat, majd forgassuk át benne a levágott húsdarabkákat is. Öntsük tálba a combnyesedéket, a pirított kenyérkockákat, sózzuk, borsozzuk, keverjük jól el. A lapított combokra fektessünk egy megmosott bazsalikomlevelet, vagy szórjuk meg szárított bazsalikommal, csipetnyi rozmaringgal, kanálnyi keveréket tegyünk rá, majd helyezzük a közepére a fél csirkemájat. Csavarjuk fel a csont köré a húst óvatosan, és cérnával kötözzük át. Sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben melegítsük fel a maradék olajat a zúzott fokhagymával, és pirítsuk át benne a combokat minden oldalon. Locsoljuk meg borral, majd fedő alatt pároljuk puhára negyedórán át alacsony lángon. Tálaljuk a töltött combot vajban párolt sárgarépával, gombával. Díszítsük apróra vágott petrezselyemmel.
Tipp
|
Hozzávalók
- 4 tojás,
- 1 evőkanál liszt,
- só, bors,
- diónyi vaj.
A töltelékhez:
- 15 dkg olajos halkonzerv,
- 7 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt,
- 1 evőkanál majonéz,
- 1 kis csokor petrezselyem,
- kis csokor metélőhagyma,
- 1 evőkanál citromlé,
- só, bors.
Elkészítés
Béleljünk ki egy tepsit kivajazott alufóliával. Válasszuk el a tojássárgáját a fehérjétől. Csipetnyi sóval, borssal keverjük fehéredésig habosra a tojássárgáját, majd szitáljuk hozzá a lisztet. Csipetnyi sóval verjük fel a fehérjét habbá, majd óvatosan keverjük össze a lisztes tojássárgájával. Öntsük a keveréket a kivajazott tepsibe, falapáttal simítsuk el egyenletesen.
Előmelegített sütőben húsz percig süssük, míg aranyszínű lesz a tészta. A megsült tésztát borítsuk zsírpapírra, és hagyjuk öt percig hűlni, majd távolítsuk el róla az alufóliát. A még meleg tésztát csavarjuk fel a zsírpapírral.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Csepegtessük le az olajos halat, törjük össze villával, és adagoljuk hozzá a krémsajtot, majonézt és a citromlevet. Fűszerezzük megszárított, apróra vágott petrezselyemmel, metélőhagymával, sózzuk, borsozzuk. Keverjük habos krémmé. Nyissuk szét a tésztatekercset. Terítsük rá egyenletesen elosztva a halas krémet. Újból csavarjuk fel a papírral együtt. Pihentessük hűtőben tizenkét órán át. A papírt eltávolítva, szeletelve, hidegen kínáljuk vacsorához, reggelihez a halas falatokat.
Hozzávalók
- 1 közepes, piros kaliforniai paprika,
- 1 közepes, zöld kaliforniai paprika,
- 1 közepes, sárga kaliforniai paprika,
- 8 vékony sertéshússzelet,
- 2 evőkanál thai, piros curry krém,
- 1,5 liter kókuszkrém konzerv,
- 1 evőkanál mogyoróolaj,
- 2 liter csirkehúsleves,
- negyed csésze apróra tépett, friss bazsalikom.
Elkészítés
A kaliforniai paprikákat negyedeljük fel, távolítsuk el a magházukat és a csutkájukat. Süssük előmelegített és kiolajozott grill-lapon a paprikákat úgy, hogy belül ropogósak maradjanak.
A hússzeleteket kenjük meg fél-fél teáskanál currykrémmel és 2 teáskanál kókuszkrémmel. Hajtsuk félbe, és hústű segítségével zárjuk le. Az olajat melegítsük fel egy nagyobb tapadásmentes serpenyőben. Tegyük bele a sertéshúst. Süssük, amíg megpirul, és puhára sül. Vegyük ki a serpenyőből, és fedjük le, hogy meleg maradjon.
A maradék currykrémet tegyük a serpenyőbe. Pároljuk, amíg illatozni kezd. Öntsük hozzá a húslevest, majd forraljuk fel. Adjuk hozzá a maradék kókuszkrémet és a bazsalikomot, majd jól forrósítsuk fel. A sertéshúst mártással és kaliforniai paprikával tálaljuk, de bacon szalonnába is betekerhetjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá köretként párolt rizst.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK