Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Töltött paprika másként

Szerző:
Szabó Anna
Ilyet még biztosan nem kóstoltál: ezt a paprikát csupa, a magyar konyhában megszokottól töltöttük meg... Próbáld ki, igazi ízutazásban lesz részed!

 

Hozzávalók:

4 piros paprika
1 közepes hagyma
120g tört búza
1l csirkealaplé
200g csiperkegomba
1ek fenyőmandula
1ek olívaolaj
200g apóra vágott marhahús
1 csipet oregánó, fahéj és kömény
1ek paradicsomsűrítmény
Fél citrom leve
Só és őrölt bors

Elkészítése:

1. Megmossuk a paprikákat, hosszában kettévágjuk, kiszedjük a magját és az erejét. Megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk a hagymát.

2. A tört búzát 10 percig főzzük a csirkealaplében, majd lecsepegtetjük.

3. A gombát hideg vízben megmossuk és vékonyan felszeleteljük. A fenyőmandulát tapadásmentes bevonatú serpenyőben megpirítjuk.

4. Előmelegítjük a sütőt 160C-ra (5-6. fokozat).

5. A hagymát 5 percig fonnyasztjuk mérsékelt lángon az olívaolajjal. Hozzáadjuk a húst és a fűszereket, és időnként megkeverve 2-3 percig erős lángon sütjük, hogy a hús megpiruljon. Hozzáadjuk a tört búzát, a gombát, a paradicsomsűrítményt, a fenyőmandulát, a citromlevet, sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük. Megtöltjük vele a fél paprikákat, sütőtálba tesszük, és egy kis vizet öntünk alájuk. Benedvesített sütőpapírral lefedjük, és betesszük a sütőbe 40 percre. Melegen, a sütőtálban tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL