Szabó Anna
Töltött paprika
Hozzávalók:
- 8-10 db paprika
- 30 dkg sertéshús
- 8 dkg rizs
- evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
- 2 dkg liszt
- 1 kg paradicsom áttört leve
- 1/4-es doboz paradicsompüré (Aranyfácán)
- cukor (ízlés szerint)
- só
A paprikát magházától, ereitől megtisztítjuk és kevés finomra vágott hagymán megpirított darált húst, félig főtt rizses töltelékkel lazán megtöltjük, hogy a rizsnek legyen helye a növekedésre. Lábasba rakva annyi forró sós vizet öntünk rá, hogy épp elfedje, beletesszük a paradicsompürét (illetve, ha friss paradicsomból készítjük, az áttört, megsózott főt paradicsomba rakjuk) és fedő alatt puhára pároljuk.
A zsírból a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, besűrítjük vele a mártást, még 20 percig kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. Cukorral ízesítjük.
Köretnek kockaburgonyát készítsünk mellé.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK