Hozzávalók:
– 2db közepes, zsenge cukkini
– 250g sertés darált hús
– 2 gerezd fokhagyma
– Kapor ízlés szerint
– Só, bors
– Reszelt parmezán
A cukkinikat hosszában félbevágjuk, majd kivájjuk a közepüket (elég csak a magos részt), ezután sózzuk, borsozzuk és egy kevés olajjal kikent tepsibe vagy hőálló tálba fektetjük. A darált húst egy serpenyőben enyhén megpirítjuk, ízesítjük a reszelt fokhagymával, sóval, borssal és az apróra vágott kaporral. Ha esetleg nincs otthon darált hús használhatunk löncshúst is, ebben az esetben nem szükséges megpirítani a húst, elég csak összekeverni a hozzávalókkal, figyeljünk a sózással is, a löncshús ugyanis már eleve tartalmaz némi sót! Miután a töltelék kész van, töltsük meg vele a cukkinikat, végezetül szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük először alufólia alatt, majd félidőtől a fóliát levéve. Akkor van kész, ha a cukkini puha, a sajt pedig megpirult a tetején.
Tökéletes egytálétel!
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK