Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tök jó finomságok, avagy variációk sütőtökre

Szerző:
Szabó Anna
Itt a sütőtök szezonja, és szerencsére nemcsak sütve fogyaszthatjuk ezt a remek csemegét, de akár leves, főzelék, köret vagy desszert is készíthető belőle. Íme, néhány egyszerű és ízletes étel, csupa tök-életes fogás.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Egzotikus sütőtökleves

Hozzávalók

1 kg sütőtök
1-2 szelet bacon
2 evőkanál vaj
2 közepes sárgarépa
1 közepes hagyma
2 közepes burgonya
1 közepes méretű zöldpaprika apróra vágva
2 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt
1,2 liter húsleves alaplé
2 dl tejszín
2 evőkanál kókuszreszelék
5 dkg paradicsompüré

fél kávéskanál őrölt szerecsendió és őrölt szegfűszeg
fél kiskanál csemege paprikakrém (piros arany)

Elkészítés

A sütőtököt - miután meghámoztad, kimagoztad és felkockáztad - kevés, enyhén sós vízben főzd puhára, amíg szét nem esik. Tedd félre, majd pirítsd meg a vajon a felkockázott bacont, majd jöhet rá az apróra vágott hagyma, a meghámozott és apró kockákra vágott burgonya illetve zöldpaprika és a karikára vágott sárgarépa.

Vegyítsd el benne az étkezési keményítőt, majd folyamatos keverés mellett add hozzá a húslevest és a tejszínt. Ezután jöhet bele a sütőtök és a többi hozzávaló. Fedő alatt forrald fel és főzd kis lángon kb. 20 percig.

Pirított kenyérkockákkal vagy levesgyöngyökkel is tálalhatod, bár önmagában is nagyon finom.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL