Szabó Anna
      
Hozzávalók:6 tojás
0,6dl tej
1 evőkanál liszt
75g vaj
15-20 kis ecetes uborka
1 evőkanál mustár
3 szelet sonka
3 só és bors
1. Egy cseréptálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, a lisztet, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsünk 50g vajat. Öntsük bele az omlettet. Amikor kétharmadrészt már megsült, fordítsuk meg, hogy mindkét oldala szép színt kapjon. Csúsztassuk egy tányérra, és hagyjuk kihűlni. A hagyományos omlettől eltérően (amit általában kicsit kocsonyásan tálalunk) ezt az omlettet tovább kell sütni, hogy inkább egy vastag, de puha palacsintához hasonlítson. Úgy tudjuk könnyen megfordítani, ha egy nagy, lapos tálat vagy tányért fektetünk a serpenyő tetejére, majd egy hirtelen mozdulattal az egészet megfordítjuk, végül az omlettet az aljával felfelé visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, és készre sütjük.
2. Készítsük el a tölteléket. Daraboljuk fel az uborkát, egy tálban keverjük össze a mustárral és 2 evőkanál villával kikevert vajjal. Jól keverjük ki, amíg krémes, szinte habos nem lesz, majd vastag rétegben kenjük az omlettre.
3. A töltelék tetején osszuk el a sonkaszeleteket, amelyekről előzetesen levágtuk a héjukat és a zsír egy részét, majd finoman tekerjük fel az omlettet a töltelékkel együtt. Csomagoljuk frissen tartó fóliába, és tegyük a hűtőszekrény alsó részébe legalább 2 órára. Tálaláshoz egy lapos tál alját béleljük ki salátalevelekkel, vágjuk a feltekert omlettet vastag szeletekre. A szeleteket fektessük a salátalevelekre, tegyünk köré ecetes uborkát és koktélparadicsomot. A töltelékben a mustár, a vaj és az uborka keverékét más összeállításban is helyettesíthetjük, egy kis krumplipüré és kimagozott zöld olajbogyó együttesével.
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK